Krem z zielonego groszku z miętową pianką

Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • ½ kg zielonego groszku (może być mrożony)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz gałka muszkatołowa
  • 100 ml śmietanki 36% (schłodzonej)
  • 8 listków mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu, na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj groszek i chwilę wszystko poduś. Zalej wszystko bulionem i zagotuj przez 5 minut i dopraw. Całość dokładnie zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito i krem ponownie zagotuj. Śmietankę ubij i wymieszaj z posiekaną miętą. Rozlej zupę do bulionówek i wyłóż na wierzch piankę z miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA