Flądra z ogórkami i koprem
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 filety z flądry
- 2 ogórki małosolne
- sól
- pieprz czarny
- gałka muszkatołowa
- koperek
- szczypiorek
- tarta bułka
- 2 jajka
- gałka muszkatołowa
- olej Kujawski z bazylią
- Sos:
- 400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
- słoik marynowanych podgrzybków
- kilka marynowanych kurek
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- natka pietruszki
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W