Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem

Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nastaw wodę na makaron, posól ją i poczekać, aż się zagotuje. Jogurt wymieszaj z kwaśną śmietaną. Wrzuć makaron do gotującej się wody. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek do nabiału. Dopraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj i dodaj do masy. Ogórek obierz i pokrój w kostkę, odłóż do miski i posól. Odstaw na chwilkę aby puścił wodę. Makaron odcedź i wystudź. Na rozgrzanej patelni upraż orzechy. Ogórki odcedź i dodaj do jogurtu wymieszanego ze śmietaną. Dodaj jeszcze wystudzone orzechy. Całość wymieszaj. Chłodnik wykładaj do wysokich szklanek, na górę dodaj makaron oraz prażone orzechy i koperek. Zupę dobrze jest chłodzić w lodówce przez minimum godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA