Rosół z leśnymi grzybami i zacierkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 200 g grzybów leśnych (kurka, podgrzybek, gąska, borowik)
- 1 l rosołu (może być wywar z warzyw)
- 1 cebula posiekana
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 3 łyżki siekanego koperku
- 1 jajko
- mąka
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- ¼ kostki masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na maśle obsmażyć cebulę i czosnek, dodać pokrojone grzyby i dusić ok. 5 minut. Wszystko zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu kolejne 15 minut. Dodać koperek i sprawdzić smak. Jajko z odrobiną soli wymieszać z taką ilością mąki, aby powstało twarde, jednolite ciasto. Wyrobione ciasto zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W