Galareta z sandaczem
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- bulion rybny (z łbów ości i mięsa ryb)
- włoszczyzna
- liść laurowy
- pieprz czarny
- cebula
- żelatyna
- filet z sandacza
- natka pietruszki
- plasterek cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotować około 1 godzinę bulion rybny z łbów, ości i mięsa ryb z włoszczyzną, liściem laurowym, zielem angielskim, czarnym pieprzem w ziarnach oraz przypaloną cebulą. Odcedzić wywar zachowując marchewkę. Do bulionu dolać mieszaninę żelatyny z niewielką ilością zimnej przegotowanej wody (łyżeczka do herbaty na 250 ml bulionu). W tym roztworze gotować filety z sandacza około 5 minut. Następnie wyjąć mięso i pokroić na małe dzwonki. Do naczynia, w którym wystygnie galareta włożyć rybę i plastry marchewki. Zalać bulionem z żelatyną. Na wierzchu udekorować listkami natki pietruszki i ćwiartką cieniutkiego plastra cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia polska
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W