Grzyby leśne pieczone
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 garście drobnych prawdziwków
- podgrzybków
- rydzów
- kurek
Posypka
- 2-3 łyżki tartego parmezanu
- 1,5 łyżki tartej bułki
- 1 utarty ząbek czosnku
- 1 łyżka liści rozmarynu
- 1 posiekana łyżka natki pietruszki
- sól, pieprz
- oliwa extra vergine
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i bardzo szybko opłukać. Wymieszać składniki posypki. Grzyby ułożyć jedną warstwą w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Większe sztuki przekroić. Całość posypać parmezanową posypką i polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia międzynarodowa
Potrawy wigilijne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W