Krem z zielonego groszku i szpinaku

Krem z zielonego groszku i szpinaku
Oceń przepis:
51 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
3

Składniki:

Naleśniki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W bulionie ugotować pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy będzie miękki dodać groszek,
szpinak, sok z cytryny, miętę, sól i pieprz. Ponownie zagotować, zmiksować i przetrzeć. W misce zrobić ciasto naleśnikowe: wymieszać jajko, mleko, oliwę i mąkę kukurydzianą aż powstanie ciasto. Doprawić solą i usmażyć klasyczne naleśniki, które następnie należy pokroić w długie „makaronowe” paski. Wlać zupę do głębokiego talerza, dodać makaron. Udekorować łyżką ubitej śmietany i świeżą miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA