Ciasteczka jaglane kokosanki
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
- 2 łyżki mielonego lnu złocistego
- kilka garści wiórków kokosowych
- 3 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połącz ze sobą kaszę, len i syrop klonowy lub miód, i zmiksuj na niezbyt gładką masę.
Dodaj wiórki kokosowe do uzyskania masy o konsystencji łatwej do formowania dłońmi. Ulep kulki, spłaszczone ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek i preferowanego stopnia twardości. U nas to 20 minut w temperaturze 160°C. Najlepiej wyjmij ciasteczka z pieca zanim się zrumienią!
Dodaj wiórki kokosowe do uzyskania masy o konsystencji łatwej do formowania dłońmi. Ulep kulki, spłaszczone ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek i preferowanego stopnia twardości. U nas to 20 minut w temperaturze 160°C. Najlepiej wyjmij ciasteczka z pieca zanim się zrumienią!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W