Pączki z solonego dorsza

Pączki z solonego dorsza
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć dorsza do zimnej wody, zagotować i trzymać na wolnym ogniu przez ok. 5 min., aż zacznie się rozpadać pod dotknięciem widelcem. Odsączyć, ostudzić, usunąć ości i włożyć mięso do blendera.
Zmieszać widelcem żółtko z mlekiem. Przesiać do nich mąkę i proszek do pieczenia i wymiesić. Wrzucić z rybą do miksera i mieszać pulsacyjnie przez minutę. Wsypać cebulę, czosnek i paprykę. Ubić białko i wmieszać. Rozgrzać olej w wysokim garnku do temperatury, w której wrzucone ciasto natychmiast skwierczy. Usmażyć kawałek ciasta i skosztować. W razie potrzeby doprawić. Smażyć po kilka pączków na raz, aż staną się złociste i chrupkie, przez ok. 3 min. Odsączyć na papierowym ręczniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA