Burgery buraczane
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
- 2 szklanki startych buraków
- 1 ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- ½ szklanki prażonego słonecznika
- ½ szklanki prażonego sezamu
- 1 czerwona cebula
- ½ szklanki bułki tartej
- ¼ szklanki oleju roślinnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- ½ łyżeczki płatków chili
- sól i czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Jeżeli masa nie klei się wystarczająco, wystarczy dodać więcej oleju i bułki tartej.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obracając kotlety na drugą stronę.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obracając kotlety na drugą stronę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W