Tofu z pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 1 kostka tofu
- 3 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka utartego pamezanu
- sól do smaku
- 2 łyżki oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojone tofu smażymy na oleju z dodatkiem curry, przez kilka minut, polewamy sosem sojowym, chwilę mieszamy i dorzucamy pokrojone pomidory i paprykę. Dorzucamy kminek, tymianek i sól. Smażymy aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Na koniec posypujemy parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W