Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


seria poradnikowa, Polska, 2008, 13 x 25

"ATELIER SMAKU" to pierwszy program kulinarny w całości poświęcony kuchni wegetariańskiej. Gospodarzami są Jola Słoma i Mirek Trymbulak, wegetarianie, projektanci mody, autorzy dwóch książek "Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę".

W swoim programie odkryją przed widzami cudowny świat kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i pokażą, jak wielką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. W "ATELIER SMAKU" widzowie przekonają się, że kuchnia wegetariańska nie musi być pracochłonna i droga, prowadzący podkreślają, znany często tylko medycynie naturalnej, aspekt zdrowotny niektórych produktów, prezentują mało znane produkty i ich historię. Program jest doskonałą podpowiedzą dla osób zapracowanych, które pragną szybko przygotować zdrowy i smaczny posiłek. Słoma i Trymbulak prezentują często dwa sposoby przygotowania dań - całkiem prosty i bardziej wyrafinowany, dzięki zastosowaniu różnych przypraw i dodatków. Gospodarze "ATELIER SMAKU" odwiedzają także ekologiczne farmy w Polsce i za granicą i goszczą u siebie w programie ciekawych gości: aktorów, gwiazdy estrady, lekarzy, dietetyków i sportowców. Wśród nich znajdą się m.in. Maciej Miecznikowski, Michael Timothy, Aleksandra Kobielak czy Lucinda Drayton.

W programie kuchnia wegetariańska przeplata się z różnymi dziedzinami kreatywności Słomy i Trymbulaka, co może być inspiracją dla widza do podejmowania twórczych wyzwań w wielu dziedzinach życia. W programie pojawiają się porady stylistyczne dotyczące aranżacji wnętrz i nakrywania stołu. Ważnym elementem programu jest muzyka, która tworzy nastrój sprzyjający gotowaniu i jedzeniu.

''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA