Rozgrzewająca owsianka
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 6 łyżek płatków owsianych
- garść rodzynek
- garść suszonych moreli
- garść orzechów włoskich
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka miodu gryczanego
- 1 litr wody
- 1 banan
- 1 jabłko
- jogurt lub mleko sojowe jako dodatek - ilość według uznania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Płatki owsiane i orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, sparzone rodzynki, a także pokrojone w paski sparzone morele. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokrojonego w plastry banana, utarte jabłko i miód. Możemy dodać mleko sojowe lub jogurt.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W