Krewetki z czosnkiem i bazylią
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Składniki:
- 24 krewetki
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 garście rozdrobnionych liści bazylii
- 60 ml oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przekroić krewetki wzdłuż na pół. Zmieszać je z czosnkiem, bazylią i oliwą w szklanej misce. Zakryć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć pół godziny przed pieczeniem.
Włączyć grill w piekarniku. Rozłożyć krewetki na blasze i skropić je resztką oliwy. Wyjąć z piekarnika po 5 min i natychmiast podawać.
Włączyć grill w piekarniku. Rozłożyć krewetki na blasze i skropić je resztką oliwy. Wyjąć z piekarnika po 5 min i natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W