Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
Składniki:
- makaron tagliatelle
- 5 krewetek tygrysich
- 1 papryczka chilli
- 4-5 ząbków czosnku
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W