Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi, czosnkiem i papryczką chilli

Makaron tagliatelle z krewetkami tygrysimi
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwię, wrzucamy krewetki i smażymy, aż nabiorą różowej barwy. Do tak przyrządzonych krewetek dokładamy pokrojoną papryczkę chilli i czosnek w całości. Gotujemy makaron al dente i wrzucamy na patelnię mieszając z przygotowanymi krewetkami. Potrawę jeszcze na patelni posypujemy pokrojoną, świeżą pietruszką. Po wymieszaniu podajemy na dużym płaskim talerzu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA