Sałatka z kurczaka z nerkowcami i miętą
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 piersi kurczaka o wadze 200 g każda
- ugotowane i porwane na kawałki
- 1 zielone mango
- obrane ze skórki i starte na grubej tarce
- 1 szklanka (80 g) poszatkowanej kapusty
- 1 szklanka małych listków mięty
- ¾ szklanki (120 g) uprażonych niesolonych orzechów nerkowca
- 1 długa zielona papryczka chili
- cienko pokrojona
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w misce mięso kurczaka, mango, kapustę, miętę i nerkowce. Rozłożyć na talerzach. Wymieszać majonez z sokiem z limonki i cukrem. Polać sałatkę sosem, posypać chili i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W