Sałatka z plasterków warzyw

Sałatka z plasterków warzyw
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:




Dobrać barwne warzywa, np. cukinię, marchewkę, czerwone i żółte buraki, fenkuł, kalarepę, seler, szparagi, rzodkiew. Obrać warzywa, które tego wymagają. Bulwy pokroić w cienkie plastry na krajalnicy, a warzywa takie jak szparagi - obieraczką.
Wymieszać wszystko prócz buraków w misce z oliwą, dodać dwie garści posiekanego koperku i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku, ozdabiając plasterkami buraków.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA