Sałatka z plasterków warzyw
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Dobrać barwne warzywa, np. cukinię, marchewkę, czerwone i żółte buraki, fenkuł, kalarepę, seler, szparagi, rzodkiew. Obrać warzywa, które tego wymagają. Bulwy pokroić w cienkie plastry na krajalnicy, a warzywa takie jak szparagi - obieraczką.
Wymieszać wszystko prócz buraków w misce z oliwą, dodać dwie garści posiekanego koperku i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku, ozdabiając plasterkami buraków.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W