Pikantne tosty francuskie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki:60 ml mleka
2 grube kromki czerstwej bagietki
jajko
sól i pieprz
czubata łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki masła
Przygotowanie:
Namoczyć bagietkę w mleku, po maks. 5 minut na stronę (w przypadku b. czerstwej). Rozbełtać jajko z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi w płytkim naczyniu. Roztopić masło na patelni – ma się spienić, lecz nie zmienić koloru. Wyjąć pieczywo z mleka i obtoczyć w rozbełtanym jajku. Podsmażyć z obu stron, aż będzie złociste.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W