Pikantne tosty francuskie

Pikantne tosty francuskie
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
60 ml mleka
2 grube kromki czerstwej bagietki
jajko
sól i pieprz
czubata łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki masła

Przygotowanie:
Namoczyć bagietkę w mleku, po maks. 5 minut na stronę (w przypadku b. czerstwej). Rozbełtać jajko z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi w płytkim naczyniu. Roztopić masło na patelni – ma się spienić, lecz nie zmienić koloru. Wyjąć pieczywo z mleka i obtoczyć w rozbełtanym jajku. Podsmażyć z obu stron, aż będzie złociste.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA