Mini pierożki z suszonym serem, z sosem z rukoli i orzeszków pinii
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
Składniki:
- Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 2 żółtka
- jajko
- sól
Farsz:
- 30 dag suszonego sera
- 2 żółtka
- garść rukoli
Sos:
- 3 łyżki masła
- 0,5 szklanki białego wina
- 2 łyżki orzeszków pinii
- 2 szalotki
- skórka z limonki
- 2 łyżki soku z limonki
- garść rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połącz wszystkie składniki ciasta i dokładnie wyrób.
Przygotuj farsz. W misce utrzyj pokruszony suszony ser z żółtkami i rukolą. Ciasto cienko rozwałkuj i ulep małe pierożki. Gotuj je w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną.
Pierożki podawaj z delikatnym sosem. Na maśle podsmaż krążki cebuli i dodaj orzeszki pinii. Dolej wino i redukuj sos. Na koniec dodaj skórkę z limonki, sok z limonki i świeżą rukolę. Smacznego.
Przygotuj farsz. W misce utrzyj pokruszony suszony ser z żółtkami i rukolą. Ciasto cienko rozwałkuj i ulep małe pierożki. Gotuj je w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną.
Pierożki podawaj z delikatnym sosem. Na maśle podsmaż krążki cebuli i dodaj orzeszki pinii. Dolej wino i redukuj sos. Na koniec dodaj skórkę z limonki, sok z limonki i świeżą rukolę. Smacznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pierogi i pierożki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W