Suflet z Frontierą blue jersey i zielonym groszkiem

Suflet z Frontierą Blue
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Składniki:

Sos:
  • ½ puszki kukurydzy
  • 100 ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, a następnie wlać do niej chłodne mleko, wsypać przyprawy i gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Do przygotowanej masy wlać zaparzone żółtka i wkruszyć ser, dodać zblanszowany groszek, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przełożyć do formy do sufletów (ew. tortownicy) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 min. w temp. 180 st. C., następnie 25 min. w temp. 200 st. C.

Sos:
W śmietance podgotować kukurydzę, zmiksować, doprawić.
Na talerzu zrobić kleks sosu i posadowić suflet.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA