Suflet z Frontierą blue jersey i zielonym groszkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki
- 6 dag masła
- 7 dag kruszonej Frontiery blue jersey
- 10 dag zielonego groszku
- 6 jaj
- 1 ½ szklanki mleka
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Sos:
- ½ puszki kukurydzy
- 100 ml śmietanki 30%
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, a następnie wlać do niej chłodne mleko, wsypać przyprawy i gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Do przygotowanej masy wlać zaparzone żółtka i wkruszyć ser, dodać zblanszowany groszek, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przełożyć do formy do sufletów (ew. tortownicy) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 min. w temp. 180 st. C., następnie 25 min. w temp. 200 st. C.
Sos:
W śmietance podgotować kukurydzę, zmiksować, doprawić.
Na talerzu zrobić kleks sosu i posadowić suflet.
Sos:
W śmietance podgotować kukurydzę, zmiksować, doprawić.
Na talerzu zrobić kleks sosu i posadowić suflet.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W