Zupa dhal

Zupa dahl
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżki garam masala
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebule pokrój w kostkę i przesmaż na oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Dodaj siekany czosnek, drobno posiekaną papryczkę, paprykę i garam masalę. Podduś około 10 minut, zalej wodą, dodaj soczewicę. Gotuj do całkowitego rozgotowania się składników. Na chwilę przed zdjęciem z ognia, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA