Pikantna zupa na jagnięcinie z nowalijkami

Pikantna zupa na jagnięcinie z nowalijkami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania z jagnięciny i baraniny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa pokrój na małe kawałki, ziemniaki na plasterki.
Do rozgrzanego garnka włóż mięso i kawałki warzyw. Dolej oliwę. Dodaj przyprawy i wodę.
Zupę gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną.
W misce połącz mąkę, wodę i przyprawy. Ciasto musi być gęste. Obtocz w nim różyczki kalafiora i smaż je na głębokim oleju.
Świetnym uzupełnieniem do dania będzie maślane sadzone jajko.
Na patelnię wlej dużą ilość oleju i dodaj kawałek masła. Wbij jajka i cały czas z wierzchu polewaj je olejem. Jajka dopraw solą, pieprzem i świeżym posiekanym szczypiorkiem.
Zupę podawaj ze smażonymi różyczkami kalafiora i sadzonym jajem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA