Sos barbecue
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Składniki:
- cebula
- kilka ząbków czosnku
- oliwa do smażenia
- puszka krojonych pomidorów
- kilka łyżek koncentratu pomidorowego
- łyżeczka jasnobrązowego cukru
- łyżka sosu Worcester
- kilka kropli tabasco
- ocet z białego wina (do smaku)
- angielska musztarda (do smaku)
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać krojone pomidory i przecier, cukier, sos Worcester, tabasco, ocet z białego wina i musztardę. Posolić, wymieszać i gotować około 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W