Szaszłyki warzywne

Szaszłyki warzywne
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę, Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyte warzywa i pieczarki pokrój w cząstki. Ananasa obierz i także pokrój.
Przygotuj marynatę dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki.
Namocz w niej przez co najmniej pół godziny przygotowane cząstki warzyw oraz pieczarki. Nie marynuj ananasa ani pomidorków.
Następnie nadziewaj kolorowe szaszłyki na patyczki i piecz w piekarniku o temperaturze 160º C przez 15-20 minut.
Połącz jogurt z posiekanym szczypiorkiem oraz ząbkiem czosnku. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj jako sos do szaszłyków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA