Quesadillas z mięsem i serami

Quesadillas z mięsem i serami
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 2 placki tortilli pszennej
  • 1 szklanka startego sera żółtego
  • 1 kulka startej mozzarelli
  • 1 szklanka picadillo
Do podania: ulubiony sos lub dip

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połowę placka tortilla posypujemy mieszanką startych serów, nakładamy picadillo i lekko przysypujemy serem, składamy na pół. To samo robimy z drugą tortillą. Układamy je na lekko rozgrzanej patelni i podpiekamy, aż ładnie się zrumienią z obu stron, a ser się rozpuści. Ściągamy quasadillas z patelni, kroimy na trójkąty i serwujemy najlepiej z ulubionym sosem/dipem.

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA