Quesadillas z mięsem i serami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia meksykańska (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 placki tortilli pszennej
- 1 szklanka startego sera żółtego
- 1 kulka startej mozzarelli
- 1 szklanka picadillo
Do podania: ulubiony sos lub dip
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połowę placka tortilla posypujemy mieszanką startych serów, nakładamy picadillo i lekko przysypujemy serem, składamy na pół. To samo robimy z drugą tortillą. Układamy je na lekko rozgrzanej patelni i podpiekamy, aż ładnie się zrumienią z obu stron, a ser się rozpuści. Ściągamy quasadillas z patelni, kroimy na trójkąty i serwujemy najlepiej z ulubionym sosem/dipem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W