Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- kawałek sękacza ok. 200 -300 g
- 2 łyżki masła
- lukrecja
- skórka z cytryny
- Krem:
- 40 g pistacji
- 500 ml 36% zimnej śmietany
- 2 jajka
- łyżka cukru brązowego
- łyżka sera pleśniowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sękacz pokrój na duże kawałki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj dwie szczypty lukrecji i skórkę z cytryny. Na maśle podsmaż kawałki sękacza.
Przygotuj krem pistacjowy. Pistacje rozdrobnij w moździerzu. Do miski wlej zimną śmietanę i mieszaj do uzyskania puszystości. Nie ubijaj śmietany na sztywno. Dodaj jaja.
Miskę z kremem umieść na garnku z gotującą się wodą i mieszaj. Dodaj cukier, pistacje i ser pleśniowy. Całość mieszaj do uzyskania kremowego sosu. Chrupiącego sękacza podaj z kremem pistacjowym.
Przygotuj krem pistacjowy. Pistacje rozdrobnij w moździerzu. Do miski wlej zimną śmietanę i mieszaj do uzyskania puszystości. Nie ubijaj śmietany na sztywno. Dodaj jaja.
Miskę z kremem umieść na garnku z gotującą się wodą i mieszaj. Dodaj cukier, pistacje i ser pleśniowy. Całość mieszaj do uzyskania kremowego sosu. Chrupiącego sękacza podaj z kremem pistacjowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W