Tosty z ciemnego pieczywa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 2 kromki ciemnego pieczywa
- 150 g groszku - konserwowego
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- ½ cebuli
- 1 małe chilli
- 50 ml kwaśnej śmietany
- garść tartego parmezanu
- 2 żółtka
- sól
- pieprz i sos Worcestershire do smaku
- posiekany szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczywo posmarować oliwą z oliwek i upiec na grzanki. W osolonej wodzie ugotować groszek, odlać wodę, zmiksować i przetrzeć na puree. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać chilli i pokrojoną w paski szynkę. Na końcu dodać groszek i całość doprawić solą i pieprzem. W miseczce przygotować masę ze śmietany, żółtek i parmezanu. Grzanki posmarować masą groszkową, przykryć śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać lekko skropione sosem Worcestershire i posypane siekanym szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia dietetyczna
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W