Placuszki rybne

Placuszki rybne
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Katia Roman-Trzaska

Seria kulinarna:
Little Chef (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Na masę rybną

  • 1 ½ szklanki zimnych, pogniecionych ziemniaków
  • 400 g tuńczyka z puszki
  • 1 łyżka masła
  • duża szczypta świeżego czarnego pieprzu
  • starta skórka z ½ cytryny
  • sól
  • 1 jajko

Do panierowania i smażenia

  • 2 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • ¼ szklanki masła
  • 2 łyżki oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj łyżką wszystkie składniki na masę. Nałóż łyżkę masy na dłoń i uformuj płaski dysk. Następnie panieruj w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż placuszki na patelni aż będą złoto-brązowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA