Placuszki rybne
Oceń przepis:
Przygotował:
Katia Roman-Trzaska
- Seria kulinarna:
- Little Chef (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Na masę rybną
- 1 ½ szklanki zimnych, pogniecionych ziemniaków
- 400 g tuńczyka z puszki
- 1 łyżka masła
- duża szczypta świeżego czarnego pieprzu
- starta skórka z ½ cytryny
- sól
- 1 jajko
Do panierowania i smażenia
- 2 jajka
- ½ szklanki bułki tartej
- ¼ szklanki masła
- 2 łyżki oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj łyżką wszystkie składniki na masę. Nałóż łyżkę masy na dłoń i uformuj płaski dysk. Następnie panieruj w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż placuszki na patelni aż będą złoto-brązowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W