Jajka faszerowane
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 ugotowane jajka
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki mielonych orzechów
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
- Sos do jajek
- skórka cytrynowa
- 2 łyżki chrzanu
- sok z cytryny
- 0,5 pęczka posiekanego koperku
- 1 szklanka jogurtu bałkańskiego
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajka delikatnie przekroić na połówki, tak żeby zostały łódeczki ze skorupką. Wybrać ze skorupek jajko i przesiekać razem z koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę orzechów i całość przesmażyć na oliwie. Skorupki jajek faszerować podsmażoną masą, wierzch posypać orzechami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C od góry przez ok. 10 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W