Lekki sandwich z cielęciny, dobrego pieczywa i wiosennych warzyw

Lekki sandwich z cielęciny
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cielęcinę lekko rozbijam i marynuję kilka godzin w musztardzie, oliwie, tymianku, occie i czosnku. Doprawiam solą i pieprzem. Do jogurtu dodaję czosnek, natkę i majonez – odstawiam. Na rozgrzaną patelnię grillową lub grilla wkładam cielęcinę, a po kilku minutach chleb posmarowany oliwą. Na drugiej patelni smażę jajko sadzone (najlepiej z obu stron delikatnie przekładając). Gdy chleb i cielęcina się zgrillują przechodzę do składania kanapki. Najpierw chleb, później sos, warzywa, jajko i drugi chleb.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA