Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
Składniki:
- Tatar:
- 2 filety z dorsza bez skóry
- filet z pstrąga bez skóry
- 1 mała surowa polska kiełbasa
- surowy ogórek
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- skórka z cytryny
- oliwa
- Chipsy:
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki smalcu wieprzowego
- kilka listków kolendry
- woda
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety pokrój i przełóż do miski. Posiekaj kiełbasę i podsmaż na pikantnej oliwie. Z ogórka usuń pestki i pokrój go w małą kosteczkę. Zetrzyj skórkę z cytryny i pokrój czosnek. Do ryby dodaj przestudzoną kiełbasę, ogórka, skórkę z cytryny i czosnek. Przygotuj chipsy. Połącz mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj smalec, kolendrę i wodę. Wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij chipsy. Smaż je na głębokim tłuszczu. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W