Miks trzech sałat z jabłkiem i selerem

Miks trzech sałat z jabłkiem i selerem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotkę, wrzuć ją do słoiczka. Obierz czosnek, wyciśnij go do słoiczka. Wlej do słoiczka oliwę pieprzową, ocet balsamiczny i melasę. Dodaj sól dębową. Wymieszaj w słoiczku. Na suchej patelni upraż nasiona do sałaty. Umyj, osusz i podziel sałaty. Obierz seler i pokrój go na cienkie plasterki na mandolinie. Poszatkuj też na plasterki nieobrane jabłka. Skrop seler i jabłko sokiem z cytryny. Ułóż na sałatach. Polej sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA