Sałatka z gotowaną fasolą, śledziem i serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Śledzie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ½ szklanki ugotowanej fasoli „piękny Jaś”
- 1 szklanka ugotowanego makaronu penne
- 10 dag sera „zamszowy mazur” z ziołami
- 10 dag sera Szafir
- 2 filety śledzia solonego
- 1 łyżka kaparów
- 20 czarnych oliwek
- 1 łyżka minikorniszonów
- 2 ugotowane na twardo jaja
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
- sól, pieprz
Sos:
- żółtka z ugotowanych jaj
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z ugotowanych jaj wziąć żółtka, dodać przeciśnięty czosnek, utrzeć. Zmieszać wszystko z majonezem i jogurtem, doprawić. Odstawić sos do przegryzienia się składników. Śledzie odmoczyć, pokroić z niewielką kostkę. Białka jaj posiekać, ser pokroić z kostkę wielkości 1,5 cm. W salaterce zmieszać wszystkie składniki, dodać wtedy sos, doprawić i delikatnie przemieszać. Posypać posiekaną nacią i szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śledzie
Kuchnia polska
Dania z ryb
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W