Fasolka szparagowa z migdałami

Fasolka szparagowa z migdałami
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej z uciętymi końcami
  • 20 g uprażonych migdałów w plasterkach
  • 1 – 2 drobno pokrojone szalotki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zblanszować fasolkę w osolonej wodzie, odsączyć i schłodzić w lodowatej wodzie. Odsączyć. Jeśli fasolka jest duża, można rozdzielić strączki. Wymieszać z migdałami, szalotką i oliwą. Posolić i popieprzyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA