Fasolka szparagowa z migdałami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej z uciętymi końcami
- 20 g uprażonych migdałów w plasterkach
- 1 – 2 drobno pokrojone szalotki
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zblanszować fasolkę w osolonej wodzie, odsączyć i schłodzić w lodowatej wodzie. Odsączyć. Jeśli fasolka jest duża, można rozdzielić strączki. Wymieszać z migdałami, szalotką i oliwą. Posolić i popieprzyć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W