Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 300 g zielonej fasolki
- 8 jaj przepiórczych
- 1 łyżka solonych orzeszków ziemnych
- 2 łyżki poszatkowanej naci pietruszki
- 5 rzodkiewek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki drobnego szczypiorku
- 3 łyżki Lurpak Premium Miks Lekko Solony
- 1 łyżka sosu sojowego
- 6 szt. suszonych grzybów shiitake
- kiełki groszku do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby shiitake namoczyć w gorącej wodzie.
Zieloną fasolkę ugotować al dente.
Orzechy drobno pokroić i uprażyć na suchej patelni.
Jaja przepiórcze ugotować we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać miks na patelni dodać fasolkę, doprawić odrobiną soli, pieprzem i sosem sojowym. Dodać pokrojone w ćwiartki jaja przepiórcze, pokrojone w kostkę grzyby shiitake, poszatkowaną nać pietruszki, szczypiorek i rzodkiewkę. Krótko razem podgrzać i podawać posypane uprażonymi orzeszkami i udekorowane kiełkami groszku.
Zieloną fasolkę ugotować al dente.
Orzechy drobno pokroić i uprażyć na suchej patelni.
Jaja przepiórcze ugotować we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać miks na patelni dodać fasolkę, doprawić odrobiną soli, pieprzem i sosem sojowym. Dodać pokrojone w ćwiartki jaja przepiórcze, pokrojone w kostkę grzyby shiitake, poszatkowaną nać pietruszki, szczypiorek i rzodkiewkę. Krótko razem podgrzać i podawać posypane uprażonymi orzeszkami i udekorowane kiełkami groszku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W