Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kilka dużych ziemniaków wysokoskrobiowych
- świeży rozmaryn
- oliwa
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki ze skórką wyszorować. Pokroić wzdłuż na wąskie cząstki. Wysypać na blachę do pieczenia, zwilżyć oliwą, posypać solą, pieprzem i rozmarynem, piec w piekarniku o temperaturze
180-200 stopni C, aż będą miękkie i złociste.
180-200 stopni C, aż będą miękkie i złociste.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W