Wieprzowina w musztardzie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- łyżka oliwy
- 2 polędwiczki (po 225 g)
- sól i pieprz
- 175 g musztardy diżońskiej (zwykłej lub ziarnistej)
- drobno posiekana szalotka
- miarka białego wina
- miarka crème fraîche
- 2 łyżki posiekanego rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 175°. Nasmarować brytfannę oliwą. Mięso posolić i popieprzyć, po czym posmarować musztardą. Włożyć do brytfanny i wlać do niej pół miarki wody. Piec przez ok. 1,5 godz. (jeśli woda wyparuje, dolać). Wyłożyć mięso na półmisek i trzymać w cieple. Usmażyć szalotkę w brytfannie, na gazie. Zdeglasować białym winem i wygotować płyn do połowy. Wmieszać crème fraîche, dodać rozmaryn i zredukować do gęstości sosu. Sprawdzić smak. Pokroić mięso i polać sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W