Teryna owocowa z serem pleśniowym

Teryna owocowa z serem pleśniowym
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 450 g sera pleśniowego (roquefort
  • gorgonzola) o temp. pokojowej
  • 225 g mascarpone
  • łyżka miodu (ew.)
  • garść pokrojonych
  • uprażonych orzechów włoskich
  • garść pokrojonych pistacji
  • garść pokrojonych suszonych morel
  • garść pokrojonych suszonych fig
  • garść rodzynek
  • świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać ręcznie mascarpone z serem pleśniowym, miodem i pieprzem. Wmieszać orzechy i owoce. Popieprzyć. Zawinąć w folię i uformować w terynę. Włożyć do lodówki, żeby masa stężała. Podawać z wiejskim chlebem i krakersami. Ozdobić suszonymi owocami i orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA