Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z chipsami i bryndzą

Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Na dressing:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę. Skrapiamy je oliwą i dodajemy tymianek lub rozmaryn. Wkładamy do piekarnika i pieczemy tak długo aż będą miękkie. Następnie przygotowujemy chipsy z warzyw. Za pomocą obieraczki do warzyw przygotowujemy cienkie plasterki z marchewki i pietruszki. Wrzucamy je na głęboki olej, smażymy je tak długo aż staną się złociste i chrupkie. Osuszamy je na ręczniku papierowym. Upieczone warzywa korzeniowe mieszamy z dressingiem z oliwy z oliwek i cytryny, posypujemy bryndzą i doprawiamy solą i pieprzem. Całość można przyozdobić chipsami z warzyw.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA