Zupa warzywna z pieczonym indykiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ok. 200 g pieczonego mięsa z indyka
- ćwiartka kapusty
- listek laurowy
- ziele angielskie
- 2 łyżki masła
- 2 ziemniaki
- włoszczyzna
- 400 ml przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do garnka razem przyprawami i masłem, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę oraz indyka pokrojonego w kostkę. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić solą pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W