Zupa warzywna z pieczonym indykiem

Zupa warzywna z pieczonym indykiem
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • ok. 200 g pieczonego mięsa z indyka
  • ćwiartka kapusty
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki masła
  • 2 ziemniaki
  • włoszczyzna
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do garnka razem przyprawami i masłem, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia.

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę oraz indyka pokrojonego w kostkę. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić solą pieprzem.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA