Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami

Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokrój na małe kawałki, plasterki lub w kostkę. Pokrojone warzywa przesmaż na oleju w dużym garnku. Następnie warzywa zalej bulionem. Do podgotowanych warzyw dodaj kiszone grzyby. Do zupy dodaj świeży tymianek, rozmaryn, ziele angielskie i liść laurowy.
Zupę dopraw solą i pieprzem i gotuj przez ok. 30- 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dolej żur i gotuj zupę przez kolejne 10 minut.
W misce połącz mąkę, śmietanę i dolej odrobinę ciepłej zupy bez warzyw. Całość wymieszaj i wlej do zupy. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA