Mini tatin z porami i boczkiem

Mini tatin z porami i boczkiem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.4)
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni zrumienić boczek z obu stron. Zdjąć z patelni zachowując wytopiony tłuszcz.
Na tłuszczu obsmażyć pory pokrojone w 2 cm słupki. Doprawić, podlać winem i dusić, aż płyn wyparuje. Oliwą posmarować dno foremek. Do każdej włożyć ciasno pory ustawiając je pionowo. Przykryć plastrem boczku, a następnie ciastem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec, aż ciasto będzie rumiane. Wyjąć, odstawić, by odpoczęło. Obrócić do góry dnem i podawać z sałatą
winegret.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA