Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Dania z grzybów
Składniki:
- 1 op. makaronu callabrini
- 10 brukselek
- kilka grzybów kurek
- 4 białe surowe kiełbasy
- 2 cebule czerwone
- jabłko antonówka lub szara reneta
- koper, lubczyk, tymianek
- olej do smażenia
- 100 g sera bursztyn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy obraną z osłonki białą kiełbasę, wszystko razem smażymy do momentu, aż kiełbasa zacznie się delikatnie przyrumieniać. Dodajemy brukselkę podzieloną na pojedyncze listki, jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę. Wszystko doprawiamy pieprzem, delikatnie solą i świeżymi ziołami. Kurki przesmażamy na maśle kilka sekund i dodajemy świeży tymianek. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i dodajemy do powstałego sosu. Jeżeli konsystencja sosu jest zbyt gęsta, dodajemy troszkę wody z gotowania makaronu. Na koniec dodajemy sporą ilość startego sera bursztyn.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W