Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą

Makaron z brukselką, kurkami i białą kiełbasą
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z grzybów

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy obraną z osłonki białą kiełbasę, wszystko razem smażymy do momentu, aż kiełbasa zacznie się delikatnie przyrumieniać. Dodajemy brukselkę podzieloną na pojedyncze listki, jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę. Wszystko doprawiamy pieprzem, delikatnie solą i świeżymi ziołami. Kurki przesmażamy na maśle kilka sekund i dodajemy świeży tymianek. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i dodajemy do powstałego sosu. Jeżeli konsystencja sosu jest zbyt gęsta, dodajemy troszkę wody z gotowania makaronu. Na koniec dodajemy sporą ilość startego sera bursztyn.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA