Sos z porów i grzybów
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania z grzybów
Składniki:
- 1-2 dorodne pory
- 2 ząbki czosnku
- 300 g mrożonych prawdziwków
- rosół lub wywar warzywny
- sól
- pieprz
- tymianek
- papryka słodka
- metaxa
- masło orzechowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Białe części oczyszczonego pora pokroić w szerokie ukośne paski, czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pora i czosnek, dodać sól, pieprz, paprykę i tymianek. Dodać odsączone grzyby, płyn zachować. Lekko podsmażyć grzyby, wlać metaxę, odparować. Wlać rosół i wodę z grzybów, zagotować, chwilę dusić. Zagęścić sos łyżką masła orzechowego, uzupełnić przyprawy, podawać do kaszy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W