Ragu alla bolognese

Ragu alla bolognese
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzyj lub posiekaj bardzo drobno cebulę, marchewkę i seler. Boczek pokrój w paseczki i wytop na oliwie. Dodaj do boczku warzywa i mięso mielone. Powoli smaż na małym ogniu, mieszając. Wlej wino, mieszaj aż odparuje. Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat. Przypraw oregano i pieprzem - ale nie za dużo. Dodaj bulion i od czasu do czasu mieszając gotuj godzinę do dwóch na bardzo małym ogniu. Dopraw pieprzem, solą i cukrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA