Sos na bazie oleju rzepakowego
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 szklanka oleju rzepakowego
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 1 łyżka miodu rzepakowego
- 2-3 ząbki czosnku
- szczypta soli
Sałatka:
- kilka pomidorów
- ser koryciński
- liście sałaty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Olej wlewamy do słoiczka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, miód i sól. Zamykamy słoik i wszystko mieszamy potrząsając, aż powstanie emulsja.
Karkówka w takiej marynacie – wierzcie mi to poezja! Sałata – bukiet smaków, a nawet pomidory z serem korycińskim, żeby już było tak naprawdę po polsku – pycha!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W