Baba ghanoush

Baba ghanoush
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bakłażan przetnij na pół wzdłuż, wydrąż łyżką miąższ, tak, aby nie naruszyć skórki. Łódeczka z bakłażana będzie potrzebna do podania pasty na stół. Miąższ wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię i podsmaż bez tłuszczu do zmięknięcia. Pod koniec patelnię możesz przykryć i bakłażana lekko poddusić. Posiekaj drobno natkę i czosnek. Kiedy bakłażan przestygnie dodaj do niego pozostałe składniki i wymieszaj ugniatając widelcem. Pastę przełóż do łódeczki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA