Baba ghanoush
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 3 bakłażany średniej wielkości
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka pasty sezamowej
- 1-2 łyżki octu spirytusowego
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bakłażan przetnij na pół wzdłuż, wydrąż łyżką miąższ, tak, aby nie naruszyć skórki. Łódeczka z bakłażana będzie potrzebna do podania pasty na stół. Miąższ wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię i podsmaż bez tłuszczu do zmięknięcia. Pod koniec patelnię możesz przykryć i bakłażana lekko poddusić. Posiekaj drobno natkę i czosnek. Kiedy bakłażan przestygnie dodaj do niego pozostałe składniki i wymieszaj ugniatając widelcem. Pastę przełóż do łódeczki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia koszerna
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W