Grzanki ze szpikiem wołowym i chimichurri
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4-6 przekrojonych kości wołowych
- masło
- pieprz grubo mielony
- czosnek
- szalotka
- świeży tymianek
- świeży rozmaryn
- Sos:
- 6 ząbków czosnku
- papryczka chilli
- cebula szalotka
- świeże oregano, tymianek
- pęczek natki pietruszki
- garść świeżej kolendry
- ocet winny
- oliwa
- Grzanki:
- bagietka
- natka pietruszki
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozpuść masło. Dodaj odrobinę oleju. Włóż kości wołowe. Dodaj kawałki cebuli, ząbki czosnku, czarny pieprz, ziele angielskie oraz świeży tymianek i rozmaryn.
Kości zalej wodą. Patelnie przykryj i gotuj do momentu, aż woda odparuje, a z kości wyjdzie szpik. Idealnym dodatkiem do szpiku będzie argentyński sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksuj na gładką masę. Gotowy sos dopraw odrobiną soli. Bagietkę pokrój na kromki. Każdą kromkę posmaruj masłem i ugriluj na patelni.
Wołowy szpik podawaj z sosem i ciepłą grzanką. Smacznego!
Kości zalej wodą. Patelnie przykryj i gotuj do momentu, aż woda odparuje, a z kości wyjdzie szpik. Idealnym dodatkiem do szpiku będzie argentyński sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksuj na gładką masę. Gotowy sos dopraw odrobiną soli. Bagietkę pokrój na kromki. Każdą kromkę posmaruj masłem i ugriluj na patelni.
Wołowy szpik podawaj z sosem i ciepłą grzanką. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W