Kofty z kminem i czosnkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa jagnięcego
- 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 2 utarte ząbki czosnku
- łyżka mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżka cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- jajko
Sos
- jogurt naturalny
- posiekana świeża mięta
- posiekana cytryna ze skórką
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu wymieszać, odstawić. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie, wyrobić masę mięsną ręką. Można sprawdzić smak smażąc próbnego kotlecika na patelni, uzupełnić przyprawy. Formować z mięsa nieduże balaski i nadziewać je na patyczki. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 200°C. Po około 20 minutach sprawdzić czy są gotowe, obrócić. Dopiec z wierzchu zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu. Podawać na gorąco, z zimnym sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W