Kofty z kminem i czosnkiem

Kofty z kminem i czosnkiem
Oceń przepis:
122 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa jagnięcego
  • 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżka cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • jajko
Sos

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać, odstawić. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie, wyrobić masę mięsną ręką. Można sprawdzić smak smażąc próbnego kotlecika na patelni, uzupełnić przyprawy. Formować z mięsa nieduże balaski i nadziewać je na patyczki. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 200°C. Po około 20 minutach sprawdzić czy są gotowe, obrócić. Dopiec z wierzchu zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu. Podawać na gorąco, z zimnym sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA