Sos jogurtowy na dwa sposoby
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- jogurt naturalny
- pasta paprykowa harissa (dostępna w sklepach arabskich)
- świeże zioła: posiekana mięta
- kolendra
- natka pietruszki
- koperek
- sok z limonki lub cytryny
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać jogurt z harrisą w dobranych indywidualnie proporcjach. Jeżeli nie ma harrisy, można wykorzystać pastę sambal oelek (dostępna w sklepach azjatyckich) lub włoską oliwę z
peperoncino i węgierską pastę paprykową w tubie. Pikantne pasty paprykowe zazwyczaj konserwowane są octem, co nadaje im lekko kwaśny smak.
Przygotować sos ziołowy
Wymieszać jogurt z posiekanymi ziołami, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.
peperoncino i węgierską pastę paprykową w tubie. Pikantne pasty paprykowe zazwyczaj konserwowane są octem, co nadaje im lekko kwaśny smak.
Przygotować sos ziołowy
Wymieszać jogurt z posiekanymi ziołami, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia arabska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W